ΝΕΑ ΕΛΚΕ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 4 Νοεμβρίου 2022

Ενημέρωση για ενέργειες και καταληκτικές προθεσμίες

Α) Προθεσμία Υποβολής Δαπανών 2022

Παρακαλούμε να έχουν κατατεθεί στο πρωτόκολλο του ΕΛΚΕ ΓΠΑ μέχρι και την Παρασκευή 02.12.2022 και ώρα 14.00 τα παραστατικά των δαπανών όλων των προγραμμάτων για προμήθειες, αμοιβές, κλπ που πραγματοποιήθηκαν για το έτος 2022 και να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι προκαταβολές προκειμένου να καταχωρηθούν μέσα στο τρέχον έτος, ενώ δεν είναι δυνατή χορήγησή τους κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Για τις τιμολογήσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός Δεκεμβρίου 2022 η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης στο πρωτόκολλο του ΕΛΚΕ είναι η 20η.12.2022 καθώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά παραστατικά με μεταγενέστερη ημερομηνία. Η εξόφληση των εν λόγω παραστατικών θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023.

Αμοιβές που θα υποβληθούν στο πρωτόκολλο μετά την Παρασκευή 02.12.2022 και ώρα 14.00 δε θα συμπεριληφθούν στις βεβαιώσεις αποδοχών του οικονομικού έτους 2022.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, οι ημερομηνίες των παραστατικών πληρωμής (τιμολόγια, εκθέσεις πεπραγμένων, timesheets κλπ) θα πρέπει να αναφέρονται στην περίοδο έως και την ημερομηνία κατάθεσης στο πρωτόκολλο και όχι μεταγενέστερες.

Β) Υποβολή Προϋπολογισμών Έργων για το 2023

Σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να καταθέσετε στην υπηρεσία μας το συνολικό και τον ετήσιο προϋπολογισμό κάθε έργου σας για το 2023, μέχρι και την Παρασκευή 02.12.2022 και ώρα 14.00 (χρησιμοποιώντας από την ιστοσελίδα του ΕΛΚΕ το Έντυπο 2 «Αίτηση Διαχείρισης Έργου» και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία). Σας γνωρίζουμε ότι δε θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε δαπάνες για το οικονομικό έτος 2023 μέχρι την έγκριση των προϋπολογισμών από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ενώ σε περίπτωση μη κατάθεσης προϋπολογισμού δε θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε καθόλου δαπάνες.

Γ) Κατάθεση Νομικών Δεσμεύσεων Φυσικών Προσώπων (Συμβάσεις)

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συμβάσεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού, μπορούν να έχουν χρονική διάρκεια μεγαλύτερη του έτους και να συνάπτονται για το συνολικό τους ποσό και για τη συνολική διάρκειά τους, έως και τη λήξη του έργου.

Για το σκοπό αυτό παρακαλείστε να συμπληρώσετε για κάθε σύμβαση το σχετικό Έντυπο 19 (αναφέροντας τόσο τα συνολικά στοιχεία, όσο και τα επιμέρους -ανά έτος δαπάνη) και να τα καταθέσετε στο πρωτόκολλο του ΕΛΚΕ έως τις 02.12.2022, λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις που έχετε κάνει για το συνολικό και τον ετήσιο προϋπολογισμό των έργων σας.

Δ) Κατάθεση αιτημάτων διενέργειας απευθείας ανάθεσης με σύναψη σύμβασης

Παρακαλούμε να έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία μας αιτήματα για σύναψη σύμβασης προμήθειας ειδών και γενικών υπηρεσιών που αφορούν στο 2022, μέχρι τη Δευτέρα 28/11/2022.

                                                                                                             Εκ της ΜΟΔΥ του ΕΛΚΕ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ