ΝΕΑ ΕΛΚΕ

Δελτίο Τύπου InnovInAgri| Διαδικτυακή «Παρουσίαση και Βράβευση επιχειρηματικών σχεδίων» 11/7/2020

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2020 με την υποστήριξη του Χρηματιστήριου Αθηνών, το οποίο ήταν Χορηγός Δράσης του Διαγωνισμού με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Σπυρίδων ΚίντζιοςΠρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ. Πέγκυ ΠαπασταύρουΔιευθύντρια στη Διεύθυνση Τίτλων & Εκδοτριών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο κ. Σταύρος ΖωγραφάκηςΑντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι ομάδες που διαγωνίζονταν παρουσίασαν 5 ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους. Την ανάδειξη των νικητριών ομάδων πραγματοποίησε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζονταν από τον κ. Σ. Αρσένη, Συντονιστή του Προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Ι. Μπατσή, Πρόεδρο της Γεωθερμική Α.Ε. και την κ. Λ. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Ελληνό-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου όλοι αναφέρθηκαν στην υψηλή ποιότητα των επιχειρηματικών σχεδίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων οι ομάδες που διαγωνίστηκαν δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από συμβούλους και μέντορες. Οι σύμβουλοι ήταν μέλη ΔΕΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχαν την τεχνογνωσία να υποστηρίξουν τις ομάδες ως προς τεχνικό μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου, την διαδικασία παραγωγής του προϊόντος κλπ. Συγκεκριμένα, από το ΓΠΑ τις ομάδες υποστήριξαν οι: Καθ. Κ. Αρβανίτης (ΑΦΠ&ΓΜ), Αν. Καθ. Π. Σκανδάμης (ΕΤΔΑ), Επ. Καθ. Δ. Βλαχάκης (ΒΙΟ), Επ. Καθ. Χ. Γαρδέλη (ΕΤΔΑ), Δρ. Δ. Λουκάτος (ΑΦΠ&ΓΜ). Ενώ οι μέντορες ήταν επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων που ανέλαβαν να συμβουλεύουν τις ομάδες στα θέματα marketing και στη χρηματοοικονομική ανάλυση και ταυτόχρονα να μεταφέρουν στις ομάδες την τρέχουσα τεχνογνωσία της αγοράς. Συγκεκριμένα, ο κ. Κ. Παπαχρήστος από τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Ν. Αρμόνης από την Hellas Digital, ο κ. Μ. Ρεπάνης από την ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, ο κ. Π. Αυγίδης από την TCB ΑΥΓΙΔΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ Α.Ε. και ο κ. Μ. Παινέσης από την Pest & Green E.Eστήριξαν τις ομάδες του Διαγωνισμού.

Η κατάταξη των νικητριών ομάδων ήταν η εξής:

  • Την 1η θέση έλαβε η ομάδα της milk thistlecoffee,
  • Την 2η θέση έλαβε η ομάδα της AgroSafe, και
  • Την 3η θέση έλαβε η ομάδα της GreCoS

Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Για περισσότερες πληροφιορίες www.innovinagri.aua.gr .

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ