ΝΕΑ ΕΛΚΕ

Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων»

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 23 Μαΐου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ήταν Χορηγός Δράσης του Διαγωνισμού με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας».

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Αναπληρωτής Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ.  Γ. Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι ομάδες που διαγωνίζονταν παρουσίασαν 6 ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου όσο και σε ακαδημαϊκούς και ευρύτερα ενδιαφερόμενους. Την ανάδειξη των νικητριών ομάδων πραγματοποίησε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζονταν από τον κ. Η. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλο Enterprise Greece, τον κ. Σ. Αρσένη, Συντονιστή NBG Business Seeds, τον κ. Σ. Ζωντό, Πρόεδρο Δ.Σ. της εταιρείας The Newtons Laboratory και τον κ. Α. Σαββάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, όπου όλοι αναφέρθηκαν στην υψηλή ποιότητα των επιχειρηματικών σχεδίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων οι ομάδες που διαγωνίστηκαν δέχτηκαν σημαντική βοήθεια από συμβούλους και μέντορες. Οι σύμβουλοι ήταν μέλη ΔΕΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχαν την τεχνογνωσία να υποστηρίξουν τις ομάδες ως προς τεχνικό μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου, την διαδικασία παραγωγής του προϊόντος κλπ. Ενώ οι μέντορες ήταν στελέχη επιχειρήσεων που ανέλαβαν να συμβουλεύουν τις ομάδες στα θέματα marketing και στη χρηματοοικονομική ανάλυση και ταυτόχρονα να μεταφέρουν στις ομάδες την τρέχουσα τεχνογνωσία της αγοράς. Στελέχη από τις εταιρείες Grant Thornton, Apivita, Μύλους Λούλη, Hellenic Value Α.Ε. Ερευνών & Συμβούλων και το Χρηματιστήριο Αθηνών στήριξαν τις ομάδες του Διαγωνισμού.

Η κατάταξη των νικητριών ομάδων ήταν η εξής:

  • Την 1η θέση έλαβε η ομάδα της ΈλληνFood,
  • Την 2η θέση έλαβε η ομάδα της ByMar, και
  • Την 3η θέση έλαβε η ομάδα της OH LIVE

Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο παρείχε υποστήριξη σε όλη την φάση της ανάπτυξης και παρουσίασης των business plans στις ομάδες του διαγωνισμού μας. Την απονομή πραγματοποίησε ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε το διαχρονικό ρόλο του Χρηματιστηρίου στη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν λύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι στο πλαίσιο της μετατροπής του παραγωγικού ιστού της χώρας μας εξαιτίας της διεθνοποίησης, της έντασης ανταγωνισμού και της ψηφιοποίησης, πρωταρχικός σκοπός είναι να εκπαιδευθούν σωστά οι εταιρίες σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και να δημιουργηθεί ένα συνεργατικό περιβάλλον ανάδειξης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους.

Ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Αναπληρωτής Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων και των Επιχειρήσεων και ακόμα περισσότερο με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω του αντικειμένου του που μπορεί τα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.

Πριν από την εκδήλωση όλες οι ομάδες του διαγωνισμού μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη και τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταύρο Ζωγραφάκη πραγματοποίησαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

 

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τον 2ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ.

 

Για περισσότερα πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του ΕΛΚΕ ΓΠΑ επιλέγοντας εδώ.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ