ΝΕΑ ΕΛΚΕ

SPECIAL NEWS: CAROBITES – Το βραβευμένο και εμπορευματοποιημένο καινοτόμο προϊόν του ΓΠΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Τι είναι το Carobites;

To Carobites είναι ένα υγιεινό σνακ υψηλής διατροφικής αξίας με βάση το χαρουπάλευρο και με φυσική γλυκύτητα που προέρχεται από το χαρουπόμελο. Το χαρούπι άλλωστε αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της «Μεσογειακής Διατροφής» και της ιστορικής Εθνικής κληρονομιά μας.

 

To Carobites αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο μιας και είναι έτοιμο προς κατανάλωση χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο ή άλλη προετοιμασία. Είναι ιδανικό για όλους και λόγω της ιδιαίτερης διατροφικής του σύστασης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που προσπαθούν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος ή/και το σάκχαρο του αίματος.

 

Ποια είναι τα διατροφικά χαρακτηριστικά του Carobites;

Τα βασικά πλεονεκτήματα του Carobites είναι η ικανότητα του να προσφέρει κορεσμό που διαρκεί έως και 5 ώρες μετά την κατανάλωση του, καθώς και τα ιδιαίτερα διατροφικά του χαρακτηριστικά, όπως:

  • η χαμηλή περιεκτικότητα του σε ολικά λιπαρά: περιέχει κυρίως ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά και ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά χωρίς παρουσία τρανς λιπαρών,
  • ο χαμηλός γλυκαιμικός του δείκτης που σημαίνει ότι το Carobites δεν αυξάνει σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα
  • η υψηλή περιεκτικότητα του φυτικές ίνες,
  • η υψηλή περιεκτικότητα του σε ασβέστιο, και
  • η φυσική γλυκιά του γεύση, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών.

 

Τι έδειξαν οι μελέτες για το Carobites;

Αποτελέσματα δυο τυχαιοποιημένων κλινικών μελετών έδειξαν ότι το Carobites οδηγεί σε αυξημένο κορεσμό, μειωμένη κατανάλωση φαγητού στο κυρίως γεύμα σε μπουφέ και χαμηλότερες τιμές σακχάρου του αίματος μετά το γεύμα, που οφείλονται πιθανώς στο χαμηλό γλυκαιμικό του δείκτη και στις φυτικές ίνες, καθιστώντας το ως ένα σημαντικό λειτουργικό τρόφιμο.

 

Γιατί να επιλέξω το Carobites έναντι κάποιου άλλου σνακ;

Το Carobites αποτελεί ένα υγιεινό γευστικό σνακ που απευθύνεται στο σύνολο του καταναλωτικού κοινού που αναζητάει τη γλυκιά γεύση παράλληλα με την υψηλή διατροφική αξία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που προσπαθούν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος και το σάκχαρο του αίματος τους, καθώς όχι μόνο τους βοηθά να έχουν καλύτερα σάκχαρα στο αίμα τους, αλλά και να έχουν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού, προσφέροντας παράλληλα βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες με χαρακτηριστικά οφέλη στην υγεία και ευρωστία. Η μεριδοποίηση του Carobites αλλά και η εύχρηστη συσκευασία του, το καθιστά ένα γευστικό, onthego σνακ με πολλά οφέλη.

1ο βραβείο Ecotrophelia Greece 2014 (ΣΕΒΤ)

3ο βραβείο Ecotrophelia Europe 2014 (SIAL)

 

Συντελεστές:

Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης, Καθηγητής ΓΠΑ

Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, Επ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Αναστασία Ε. Καπετανάκου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΓΠΑ

Νικόλαος Γριβοκωστόπουλος, Υπ. Διδάκτορας ΓΠΑ

Ιφιγένεια Μακαρίτη, Υπ. Διδάκτορας ΓΠΑ

Αλκμήνη Γαβριήλ, Υπ. Διδάκτορας ΓΠΑ

Λαμπρινή Διαμαντή, BSc, MSc

Καλλιόπη Καλλογιαννάκη, BSc, MSc

Γεωργία-Λητώ Πατεράκη, BSc, MSc

 

Το προϊόν είναι τώρα διαθέσιμο και μέσω eshop επιλέγοντας ΕΔΩ.

 

 

 

 

 

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ